Vuosien 1977 – 1979 tapahtumia
Vuosinäyttelyt Rovaniemen kirjastotalolla. Valtakunnannäyttely saatiin Rovaniemelle ja pidettiin Lappiatalossa 1977, jota kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Keijo Jääskeläinen luonnehti kehityspoliittisesti suurena kulttuuriantina.


Vuonna 1978 Palas haaveili omasta taidekahvilasta, joka toimisi myös näyttelytilana, työtilana ja kokoustilana. Toteutukseen ei löytynyt varoja omasta takaa. Haaveita kutoivat puheenjohtaja Henrik Virtanen ja sihteeri Ulla Mansikka.

 

Yhteisnäyttely Kemin taidemuseossa1979, jossa 17 palaslaista, Kemijärven taiteilijayhdistykseltä ja Kemin kuvataiteilijoilta yhteensä seitsemän taiteilijaa, saivat mainetta korkeatasoisesta näyttelystä.

 

Yhdessä muiden taiteilijajärjestöjen kanssa Palas julisti 3.10.1979 kuvataidesaarron Rovaniemen kaupungissa alkavaksi 1.1.1980. Taideyhdistykset pidättäytyivät pitämästä näyttelyitä, seurojen jäsenet kiellettiin tuomasta taidetta esille ja Ars Arctica toimintaan ei osallistuta ennenkuin kaupunki tarjoaa taiteilijoille työskentelytilat.

 

 

 

 
© Lapin Kuvataideseura Palas
Nettitaivas